Du har väl inte missat att det kommer att ges en föreläsningssession om nutrition och cancervård under DRF-kongressens andra dag, den 27 mars, i Sollentuna.

Sektionen för Dietister inom onkologi (DIO) är ansvariga för denna session och vi har bjudit in två talare som kommer att ge er tre intressanta föreläsningar:

I. Rebecca Ahlin, dietist och doktorand, Göteborg: ”Strålbehandling och nedsatt tarmhälsa – livslång låggradig inflammation och kostfibrers roll för prevention”

II. Joanna Andersson, dietist med master i klinisk näringsfysiologi, Norge: ”Alternativa dieter vid cancer – hur bemöta patienter som själv väljer att gå på alternativa dieter”

III. Joanna Andersson, dietist med master i klinisk näringsfysiologi, Norge: ”Nutritionsbehandling på Vardesenteret – ett annorlunda erbjudande till cancerpatienter genom ett samarbete mellan Oslo universitetssjukhus och Kreftforeningen i Norge”

DIO brukar arrangera en årlig fortbildningsdag i ämnet cancer och nutrition men detta år kommer vår medverkan och denna session under DRFs kongress att ersätta den utbildningsdagen.

Vi i DIOs styrelse tror att det kommer att bli en intressant och lärorik dag som också ger möjlighet till givande kollegiala diskussioner i ämnena. Vi hoppas du vill komma. Mer information om DRF-kongressens hela program, om hur du anmäler dig med mera, hittar du här: